Ga naar de inhoud


           


          


                   
Online op je opstalverzekering besparen

Woonhuisverzekering / Opstalverzekering

Wat zijn woonverzekeringen? Met een zogenaamde woonhuisverzekering, ook wel opstalverzekering genoemd, verzeker je jezelf tegen schade aan je huis zelf.

Opstal is een technische term voor een huis. De opstalverzekering dekt dus schade die aan je woonhuis ontstaat. Met een opstalverzekering ben je verzekerd voor de financiële gevolgen van schade aan je woonhuis.

Bij opstalverzekeringen dient de herbouwwaarde verzekerd te worden. De herbouwwaarde komt overeen met de kosten die moeten worden gemaakt om een soortgelijk gebouw opnieuw te bouwen.


Het verzekerd bedrag wordt jaarlijks aangepast (geïndexeerd) aan de hand van de gemiddelde stijging of daling van de bouwkosten, zoals jaarlijks door het Centraal Bureau voor de Statistiek wordt berekend.

Heeft u vragen ?  Bel ons : 0223 - 62 74 23

Woonhuisverzekering Opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt schade aan je huis als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, vorst of een explosie.


Schade die je met opzet hebt veroorzaakt, wordt nooit vergoed.
Naast je woonhuis zelf zijn ook zaken verzekerd als:

- bijgebouwen
- schuren
- schuttingen
- tuinaanleg, vaak in beperkte mate

Standaard of uitgebreid

De meeste verzekeraars bieden zeer uitgebreide dekkingen.


Soms kun je kiezen tussen een standaarddekking, een extra uitgebreide dekking of een topdekking.


Er bestaan verschillende opstal- of woonhuispolissen, elk met eigen voorwaarden en premies. Vergelijk dus goed!

Glasverzekering

De glasverzekering dekt breuk van glas dat deel uitmaakt van een gebouw in beginsel ongeacht de oorzaak. Het verzekerde glas moet bedoeld zijn om licht door te laten.

Uitgesloten zijn catastrofe-achtige risico’s (aardbeving, overstroming, oorlog e.d.) en schade ontstaan door of tijdens verbouwingswerkzaamheden, door verplaatsing of bewerking van het glas en door een gebrek van het glas zelf.


Ook uitgesloten is breuk als gevolg van brand en/of ontploffing, inbraak of een poging daartoe. (Want brand, ontploffing en inbraakschade zijn ook al gedekt op een woonhuisverzekering.) Veelal is ook het plaatsen van een noodvoorziening meeverzekerd. Glas van spiegels of aquaria is niet gedekt op een glasverzekering.

De doelgroep zijn woningbezitters en huurders van huurwoningen. In huurcontracten staat veelal dat alle glasschades voor rekening van de huurder komen.


Voor particuliere woonhuisbezitters is het meeverzekeren van het risico van glasbreuk op de woonhuisverzekering bijna altijd goedkoper.

Opruimingskosten

Na een schade kunnen opruimingskosten ontstaan.

voorbeeld

Een huis brandt geheel af. Voor met de herbouw gestart kan worden, moeten de restanten worden opgeruimd. De kosten voor het opruimen zijn boven de verzekerde som gedekt


Kosten voor noodvoorzieningen worden vergoed.


Een noodvoorziening is bijvoorbeeld een tijdelijke afsluiting als een ruit is ingegooid en er niet direct een nieuwe ruit kan worden geplaatst.

wouda assurantien
transparant
leeg
verzekeringen
Uitgelicht
informatie
klantenservice
facebook
twitter
email
woudagroep
adres
telefoon
Den Helder
Terug naar de inhoud