Ga naar de inhoud


           


          


                   
Online op je opstalverzekering besparen

Opstalverzekering vergelijken

Een opstalverzekering is wettelijk niet verplicht, maar veel kredietverstrekkers zorgen toch voor een contractuele verplichting, waardoor u deze alsnog af dient te sluiten.


Dit betekent dat u een opstalverzekering nodig heeft om bijvoorbeeld een hypotheek te krijgen. Het is om die reden dan ook heel verstandig om de verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken.

De diverse verzekeraars hebben vaak eigen namen waarmee ze de dekking van de opstalverzekering omschrijven. Deze dekkingen komen vaak overeen met de uitgebreide, extra uitgebreide of alle van buiten komende onheilen dekking.


U kunt relatief eenvoudig besparen op uw opstalverzekering, door een van de goedkope opstalverzekeringen af te sluiten, zoals die online beschikbaar zijn. Houd er wel rekening mee dat de voorwaarden goed in orde dienen te zijn, om uiteindelijk niet alsnog zelf voor de kosten op te draaien.                

Heeft u vragen ?  Bel ons : 0223 - 62 74 23

Opstalverzekering vergelijken

U kunt de goedkoopste opstalverzekering vergelijken en vinden door eerst de voorwaarden van de verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken.

Dat klinkt misschien niet direct logisch, maar u zorgt er op die manier voor dat u de verzekeringen kunt vinden die qua voorwaarden aan uw wensen voldoen.

Vervolgens kunt u op zoek naar de goedkoopste opstalverzekering door de premies met elkaar te vergelijken, zonder dat u het risico loopt dat de verzekeraar in het geval van een schade beperkt of niet zal uitkeren.

Eigenaar verzekert de opstal

De eigenaar van het gebouw is degene die voor verzekering zorg dient te dragen.


Een opstalverzekering is wettelijk gezien geen verplichte verzekering.

Wanneer er echter een hypotheek is verstrekt, zal de bank een opstalverzekering verplicht stellen.

Bereddingskosten

Voor bereddingskosten bestaat vaak een ongelimiteerde dekking. Onder bereddingskosten worden kosten verstaan die worden gemaakt voor het voorkomen of verminderen van schade, indien een schade zich verwezenlijkt of dreigt te verwezenlijken.

voorbeeld
In een woning breekt een brandje uit. De bewoners gebruiken een handblusser om het brandje te blussen. De kosten voor de nieuwe handblusser (of het vullen ervan) zijn bereddingskosten. Immers: een (geslaagde) poging om meer schade te voorkomen

Het is niet vereist dat de poging tot beredding succes heeft gehad. Wanneer het blussen in het hierboven genoemde voorbeeld geen succes had en de woning brandt helemaal af, dan moet de verzekeraar alsnog de kosten voor de handblusser vergoeden.

De belanghebbende is zelfs wettelijk verplicht (art. 7:957 lid 1 BW) binnen redelijke grenzen alle maatregelen te nemen die tot voorkoming of vermindering van de schade kunnen leiden.

Tips

Door het nemen van voorzorgsmaatregelen kunt u profiteren van korting op uw premie.

Dit is bijvoorbeeld het geval indien uw huis een politiekeurmerk heeft (bouwkundig is beveiligd) of wanneer u andere beveiligingsmaatregelen heeft getroffen.

Dit is gebruikelijk bij het bouwen van een nieuwe woning.

Online eenvoudig opstalverzekeringen vergelijken.

wouda assurantien
transparant
leeg
verzekeringen
Uitgelicht
informatie
klantenservice
facebook
twitter
email
woudagroep
adres
telefoon
Den Helder
Terug naar de inhoud