Ga naar de inhoud


           


          


                   
Online op je opstalverzekering besparen

Beste opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt schade aan spullen die vastzitten in en aan het huis. Daaronder vallen ook leidingen, centrale verwarming en sanitair. Schade door bijvoorbeeld aardbevingen, atoomkernreacties en vulkaanuitbarstingen zijn helaas uitgesloten.

De diverse verzekeraars hebben vaak eigen namen waarmee ze de dekking van de opstalverzekering omschrijven. Deze dekkingen komen vaak overeen met de uitgebreide, extra uitgebreide of alle van buiten komende onheilen dekking.


Ook bij de opstalverzekeringen zijn er twee soorten dekkingen van schade: de Extra Uitgebreide dekking en de All Risk-dekking.


Het verschil tussen beide is dat bij de Extra Uitgebreide dekking alleen voorvallen zijn gedekt volgens de polisvoorwaarden staan. All Risk dekt alle schadegevallen, tenzij ze zijn uitgesloten.

Heeft u vragen ?  Bel ons : 0223 - 62 74 23

Opstal of Inboedel?

De dekking van de inboedel- en opstalverzekering wordt nog weleens door elkaar gehaald.
Weet dat als iets kapot gaat dat vastgemaakt zit aan of in het huis je een beroep moet doen
op je opstalverzekering.

Is het niet vastgemaakt aan het huis, dan kun je terecht bij je inboedelverzekering.

Een voorbeeld: een inbouwkoelkast valt onder de opstalverzekering, een losse koelkast onder de inboedelverzekering.
Zwevend parket wordt om dezelfde reden gezien als inboedel en vastgelijmd parket als opstal.

Beste opstalverzekering

De eigenaar van het gebouw is degene die voor verzekering zorg dient te dragen.


Een opstalverzekering is wettelijk gezien geen verplichte verzekering.

Wanneer er echter een hypotheek is verstrekt, zal de bank een opstalverzekering verplicht stellen.

Wat dekt een opstalverzekering?

Een opstalverzekering dekt schade aan spullen die vastzitten in en aan het huis. Daaronder vallen ook leidingen, centrale verwarming en sanitair. Schade door bijvoorbeeld aardbevingen, atoomkernreacties en vulkaanuitbarstingen zijn helaas uitgesloten.

Als je een koophuis hebt, stellen hypotheekverstrekkers de eis dat je een opstalverzekering moet afsluiten. Logisch, want je huis is het onderpand van de lening, en als dat afbrandt, is het onderpand ook weg.

Huurders en bezitters van appartementen sluiten over het algemeen niet zelf een opstalverzekering af. Dat doet de verhuurder (bij huur), of de Vereniging van Eigenaren (bij koop).


Ook bij de opstalverzekeringen zijn er twee soorten dekkingen van schade: de Extra Uitgebreide dekking en de All Risk-dekking. Het verschil tussen beide is dat bij de Extra Uitgebreide dekking alleen voorvallen zijn gedekt volgens de polisvoorwaarden staan. All Risk dekt alle schadegevallen, tenzij ze zijn uitgesloten.

Opruimingskosten

Na een schade kunnen opruimingskosten ontstaan.

voorbeeld

Een huis brandt geheel af. Voor met de herbouw gestart kan worden, moeten de restanten worden opgeruimd. De kosten voor het opruimen zijn boven de verzekerde som gedekt


Kosten voor noodvoorzieningen worden vergoed.

Een noodvoorziening is bijvoorbeeld een tijdelijke afsluiting als een ruit is ingegooid en er niet direct een nieuwe ruit kan worden geplaatst.

wouda assurantien
transparant
leeg
verzekeringen
Uitgelicht
informatie
klantenservice
facebook
twitter
email
woudagroep
adres
telefoon
Den Helder
Terug naar de inhoud