Woudagroep.nl / Autoverzekeraar.nl
Maandag-Vrijdag 8.30-17.00
Telefoon : 0223 - 62 74 23
Fax : 0223 - 61 59 90
Ga naar de inhoud

oldtimerverzekering

VERGELIJKEN

Premie oldtimerverzekering berekenen
  0223 - 627423
________________

ONZE VOORDELEN
________________

  GOEDKOOP

  POLISCHECK

  VERHAALSERVICE  DIRECT VERZEKERD

  ONAFHANKELIJK

  PERSOONLIJK

__________________________
oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering

 

Je kunt online de verzekeringen berekenen en vergelijken. Speciaal geschikt voor oldtimers. Op basis van de dekking die je zoekt, om jouw oldtimer uitgebreid te verzekeren of om de premie zo laag mogelijk te houden. Maak de beste keuze voor een oldtimerverzekering, zowel op basis van de dekking als de premie die je per maand of per jaar betaalt.

 

We zetten de verschillen tussen een oldtimer en een youngtimer voor je op een rij, net als de belangrijke eigenschappen van de polissen. Ontdek de belangrijke voorwaarden voor de dekking en bereken online jouw mogelijkheden. Je kunt de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken en meteen afsluiten, zodat je daar direct gebruik van kunt maken.

Oldtimer of youngtimer: wat zijn de verschillen?

 

Een youngtimer is bijvoorbeeld minimaal 15 jaar oud en verkeerd in een goede staat.  De auto heeft over het algemeen een mooie uitstraling en biedt voldoende comfort en luxe. De young timer biedt zakelijk fiscaal voordeel, dankzij de bijtelling die geldt over de dagwaarde in plaats van de nieuwwaarde.


 

Een oldtimer kennen we ook wel als een klassieker, en zit iets anders in elkaar. Het zijn auto’s voor liefhebbers, die de modellen vertroetelen en koesteren. Vaak wordt er mee gereden tijdens speciale rally’s, naar bijeenkomsten en soms om van een mooie dag te kunnen genieten. De oldtimer is minimaal 25 jaar oud. Vanaf 40 jaar worden de auto’s volledig vrijgesteld van belastingen, om hobbyisten te ontlasten.

 

Waarop letten bij een oldtimerverzekering?

 

Wil je een oldtimerverzekering afsluiten en ben je benieuwd waarop te letten? We zetten een paar belangrijke eigenschappen voor je op een rij:

 
•   Acceptatieleeftijd
Auto’s van 25 jaar en ouder komen in aanmerking voor de titel ‘oldtimer’. De meeste verzekeraars verzekeren auto’s vanaf deze leeftijd. Toch is het verstandig om hier goed op te letten, waarmee je zeker weet dat jouw auto aan de voorwaarden voldoet.
 
•   Maximaal aantal kilometers
Kijk goed naar het aantal kilometers per jaar dat je met de auto mag rijden binnen de oldtimerverzekering. Gebruikelijke aantallen zijn 5.000 of 7.500 kilometer per jaar. Dat is ruim voldoende om er af en toe mee te rijden en bijvoorbeeld naar rally’s of bijeenkomsten te gaan.
 
•   Taxatie of taxatierapport
Sommige verzekeraars willen de auto eerst taxeren, voordat ze die verzekeren. Andere aanbieders accepteren een taxatierapport. Dat maakt het makkelijker om de oldtimerverzekering af te sluiten en zo snel mogelijk met jouw oldtimer de weg op te kunnen.
 

Voorwaarden voor de dekking

 
 
Moet de ruit vervangen worden? De kans bestaat dat je een deel van de kosten zelf dient te betalen. Let goed op de voorwaarden van de oldtimerverzekering met betrekking tot het eigen risico. Het kan helpen de premie omlaag te brengen, maar brengt ook kosten met zich mee als je een keer te maken krijgt met schade.


 

Beste oldtimerverzekering: online vergelijken

 
Je kunt de beste oldtimerverzekering afsluiten op basis van de WA-dekking, een WA Beperkt Casco-dekking of een WA All Risk-dekking, zoals je gewend bent van de autoverzekering.

 

De basisdekking voor jouw oldtimer (of youngtimer) kun je aanvullen met bijvoorbeeld een schadeverzekering inzittenden, net als de ongevallen inzittendenverzekering. Het zijn de aanvullende modules die er ook zijn voor andere auto’s, waarmee je dekking garandeert voor passagiers die met je meerijden.


Direct verzekerd.
Gratis verhaalservice.
Jaarlijkse premiecheck.
sleutel logo
telefoon
email
W.Barentszstr. 47-49,
1782WC Den Helder
0223 - 62 74 23
info@woudagroep.nl
Online Verzekeringen vergelijken
Terug naar de inhoud